Workshops

Hieronder een selectie van workshops en publieks activeiten voor jong en oud.
Deze ontwikkelde ik op uitnodiging voor scholen, festivals, azc’s en culturele instellingen.

Mocht u ook opzoek zijn naar een unieke workshop dan ontwikkel ik na aanleiding van uw wensen, ideeën en budget met plezier een passend voorstel. Gemiddeld is de totaal prijs van een opmaat gemaakte workshop voor één dag 700,- excl. btw.
Dit bedrag kan afwijken afhankelijk van uw wensen, de duur, het aantal deelnemers en het te gebruiken materiaal.
Voor extra uitvoeringsdagen hanteer ik een dagprijs van 350,- excl. BTW (onder bepaalde omstandigheden zijn workshops vrijgesteld van BTW)

EXPEDITIE MICRO NAUT, Deze publieks activiteit heb ik op vele verschillende locaties en vormen uitgevoerd.
De basis is het speels onderzoeken en inkaartbrenging van locale micro natuur. Op de foto’s hier boven onderzocht het publiek verschillende biotopen op het voormalig suikerunie terrein in Groningen. Alles wat we tegen kwamen probeerden zij zo goed mogelijk na te tekenen en op te schrijven. De kennis van verschillende deelnemers kwam hierbij goed van pas.
Afhankelijk van locatie, doelgroep en setting kan het een wetenschappelijke, filosofische, theatrale insteek hebben.

Tijdens de Nacht van kunst en Wetenschap liepen wij een evolutionair rondje om de A kerk, opzoek naar stads natuur.
In de straat stenen vonden wij fossielen uit de zeebodem, algen, varens en springstaten op de kerk muur en muizen tussen het afval.

Tijdens workshop week bij mijn atelier in de Biotoop onderzochten we de micro natuur rond de voormalige biologie faculteit en maakten de kinderen boekjes van hun vondsten en ontdekkingen.

SCHADUWSPEL, ouders en kinderen kunnen met verschillende attributen, filters en zelfgemaakte silhouetten een eigen wereld creëren. Daarna kunnen zij hier ‘in’ gaan staan en wordt en een foto gemaakt die direct wordt geprint. Door te spelen met schaduw, afstand en lichaamshoudingen kunnen er mooie scenes worden gecreëerd.

WAD MASKERS, maskers gemaakt van verschillend gejut materiaal.
Als onderdeel van het waddenzeevolk project. maakten we van ‘afval’ maskers geïnspireerd culturele stijl van een hypothetisch waddenzeevolk.

BOMEN, Als onderdeel van de BOMEN expositie, ontwikkelde ik met de kinderen van de basis school een aparte expositie in het Museum Wierdeland. Samen dachten we na wat een boom nou eigenlijk is en doet. De kinderen maakten allemaal een tekening van hun leeftijd in levensringen en net als bij een boom konden zij door het dikker of dunner maken van de ringen persoonlijke elementen van hun levensloop hier in verwerken. Daarnaast tekenende de kinderen van de onder en midden met houtskool bomen met hun eigen hand als basis, als groep een aantal drie meter hoge tekeningen en de boven bouw een ruimtelijke boom uit karton.

Diepzee zolder en schuit, tijdens het festival winter welvaart konden ouders en kinderen doorlopend zee dieren tekenen en uit knippen. Ingekleurd met blacklicht stiften lichten deze op en de donkere ruimte van de zolder boven in het scheepvaart museum en in het ruim van een oude platbodem schip. Alle onderwater dieren hing ik aan ter plekke gemaakte mobile. Zo zweefden de lichtgevende dieren door de duistere en schijnbaar peilloze diepten van de zee.

 

INSECTEN HOTEL film workshop.

Kinderen van het AZC maakten in een reeks middagen een eigen animatie film.

We begonnen met zoeken naar echte insecten om te zien wat dit nou eigenlijk voor dieren zijn.
Daarna maakten ze hun eigen insect personages van karton.
Volgende stap was het maken van de hotel kamer uit karton, tijdschriften.

Opname dag: kinderen speelden en filmende samen hun eigen bedachte verhalen in hun zelf gemaakte decor.
Door gebruik van oude landschapsfoto boeken konden er ook scenes buiten de kamers worden gespeeld.

Na de eerste montage maakten we samen de soundtrack en geluid effecten.

De Film werd vertoond in zelf gemaakte bioscoop, publiek bestond uit ouders en kinderen van locale basis school.

Comments are closed.