SLOOT

Slootposter A4

Info:

De bijzondere hydrobiologische kunstfilm van de hand van Groninger beeldend kunstenaar en filmmaker Koos Buist. Het bijna 40 minuten durende poëtische filmepos ontsluiert in onderwaterbeelden de opkomst, gloriedagen en neergang van een relatief onbekende slootwereld en zijn bewoners. De film duikt onder de oppervlakte in de levensaders van het Groningse ommeland, waar de verbeelding, gemengd met het kleine en grote leven een schijnbaar exotische wereld toont, een wereld rijker dan die boven water.  Soundtrack met originele muziek van de hand van muzikant Emil van Steenwijk en een fantasierijk en verfrissend geluidsontwerp.

Regie: Koos Buist | Nederland | 2015 | 40 minuten | Nederlands gesproken

PRIJS: Noorderlijk film festival, Noorderkroon selectie, beste speelfilm.
Jury verslag: Deze film opende een nieuwe wereld die wij als jury nooit hadden gezien. Prachtige opnames worden in bijna intuïtief stroomende kaders verbonden met een zoektocht naar betekenis Slow tv door de 4 seizoenen heen.
De hollandse onderwaterwereld is soms magisch en soms bijna horror, maar constant fascinerend. Wij zijn erg onder de indruk van deze ‘zoektoch naar zingeving in de sloot’ mirjam de With, Joop Verdenius en Johan van Ooijen.

Teaser SLOOT n’Lut begun.

3 Sneak previews

Test Duik4 from Koos Buist on Vimeo.

9 Mico hydro duik de30sec from Koos Buist on Vimeo.

8 Test duik from Koos Buist on Vimeo.

Film SLOOT wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo

nzvlogo

 

Comments are closed.