June 18, 2011 0

Schetsontwerp gemaal Selwerd

By in ruimtelijk

schetsontwerp gemaal selwerd, Groningen 2011

Maqette 1:50 ontwerp gemaal Selwerd, Groningen 2011

Door CBK Groningen en Waterschap Groningen is mij gevraag in het kader van de renovatie van het gemaal, een schets ontwerp te maken voor het gemaal Selwerd. Opdracht: Het vertalen van de onzichtbare wereld in en onder het gemaal.

Hier voor heb ik voor de buitenkant een ontwerp gemaakt dat enerzijds het riool stelsel verbeeld en anderzijds een tunnel weergeeft (groene lijnen). In het centrum van deze ‘tunnel’ bevind zich een kijkgat. Waar achter een video installatie het micro leven toont, Deze heersen van het riool zijn van het grootse belang. Zij zuiveren het water voor ons en maken in dit proces het riool voor ons een onbegaanbaar wereld door de gif gassen die zij uitscheiden.

Het dak is bedekt met een sedumtapijt. een klein stukje natuur waar insecten en kleine vogels een nieuwe leef omgeving vinden. Teven ontlast dit dak het riool van overtollig hemel water. De reden waarom het gemaal werd gerenoveerd in de eerste plaats.

Comments are closed.